Cabinet Stomatologic
Cabinetul stomatologic TalDent este situat in Iasi, Bld. Primaverii nr. 4, Iasi, in incinta fostei policlinici industriale.

Problema Coroana Metalo-Ceramica

In jos

Problema Coroana Metalo-Ceramica

Mesaj  marius la data de Mier 21 Sept 2011, 8:47 pm

Buna Ziua,

In urma cu 3 ani mi s-a rupt premolarul de sus... mi-am pus un pivot apoi o coronita de plastic si a tinut asa pina anul acesta fara sa se intimple nimic insa din nefericire coroana de plastic s-a rupt. M-am dus la medicul care mi-a pus coroana de plastic sa-mi puna una metalo-ceramica care sa dureze mai mult. Zis si facut.. s-a luat amprenta, s-a realizat coronita am probat-o la cabinet si era ok nu atingea sus iar medicul respectiv a facut imprudenta si a cimentat-o definitv.

Cind am ajuns acasa dupa ce mi-am pus noua coroana am vazut ca ma deranjeaza la masticatie in sensul ca premolarul de jos se atinge de corona pe partea de interior spre stinga. E un fel de atingere pe diagonala coltul de la premolarul de jos din exterior se atinge cu coltul coroanei din interior.

Am discutat cu medicul la telefon insa acesta a zis ca trebuie slefuit premolarul de jos care este un dinte perfect sanatos fara carii. Nu sunt de acord cu acest tratament si vreau sa-mi spuneti daca se poate slefui un pic coroana? Eu zic ca se poate rezolva cu o slefuire pe mijlocul ei ca sa fie mai mult spatiu acolo deoarece m-am uitat in oglinda si am vazut ca e destul de putin loc si ar mai fi de unde sa se slefuiasca.

Va rog sa-mi spuneti daca aceasta coroana mai poate fi scoasa din moment ce a fost cimentata

( s-a folosit un cimnet de culoare alba) definitiv fara sa fie afectata radacina dintelui sau pivotul pe care este pusa.

Va multumesc.

marius

Numarul mesajelor : 1
Data de inscriere : 21/09/2011

Sus In jos

Re: Problema Coroana Metalo-Ceramica

Mesaj  Dr. Irina Gabriela Talpis la data de Sam 24 Sept 2011, 12:48 am

O lucrare dentara ce a fost cimentata definitiv, poate fi decimentata insa exista riscul compromiterii ei. Daca lucrarea este prea inalta s-ar mai putea retusa si finisa, insa aceasta trebuie sa fie bine adaptata.

_________________
Taldent

Dr. Irina Gabriela Talpis
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 23
Data de inscriere : 23/01/2009

http://www.taldent.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum